Inloggen Account aanmaken

Over geldzorgen.mirro.nl

Over geldzorgen.mirro.nl

Mensen die geldzorgen hebben, ervaren daar vaak stress van. Het doel van deze website is om mensen die last hebben van geldzorgen te leren hier mee om te gaan. In deze online module krijg je uitleg, tips en oefeningen om je geldzorgen onder controle te krijgen en leer je om op eigen kracht stressoorzaken te verminderen. Ook krijg je tips over handige sites of mogelijkheden waar je eventueel om hulp kunt vragen als je er zelf niet meer uitkomt. De module doorloop je zelfstandig (zonder begeleiding van een zorgprofessional), op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Geldzorgen.mirro.nl ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • Mijn verhaal: als je je eigen verhaal beschrijft of vertelt aan anderen dan schep je orde in je eigen ervaringen. Dat geeft overzicht en inzicht.
  • Nee is oke: wil je grenzen stellen, dan moet je af en toe nee zeggen tegen verzoeken van anderen. Nee zeggen kan je oefenen. En het is belangrijk dat je weet waar jij je geld aan uit wil geven.
  • Stress en spanning: financiële stress houdt vaak lange tijd aan. Als spanning blijft bestaan ervaren we stress. Hoe zorg je dat geldzorgen je niet boven het hoofd groeien?
  • De omgeving: omdat je je misschien schaamt voor je geldproblemen, kun je het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan. Het is belangrijk om je zorgen te delen en hulp te vragen.

Stichting mirro

Dit is een website van Stichting mirro. Mirro ontwikkelt en beheert websites met online zelfhulp over verschillende thema’s. Mirro is een stichting zonder winstoogmerk. Meer informatie over mirro vind je bij ‘Over Stichting mirro‘ en op www.mirro.nl.


Mijn Verhaal

Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Als je dit...

Mijn Verhaal

Nee is oké

Wil je grenzen stellen, dan moet je af en toe nee...

Nee is oké

Schaamte

Omdat je je misschien schaamt voor je...

Schaamte